store.wacomturkiye.com

Facebook, Twitter, Instagram'a 30'ar Mlilyon TL Ceza

Geçtiğimizde aylarda Türkiye'de 1 milyondan fazla kullanıcı olan tüm platformların Türkiye'de temsilcilik açma ve en az bir temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmişti.

Bu şartları yerine getirmeyen Facebook, Twitter, Youtube, Instagram gibi sosyal medya sitelerine geçtiğimiz ay 10'ar milyon tl para cezası verilmişti. Temsilcilik açmamayı ve temsilci bulundurmamayı sürdürmeleri halinde ise ceza ve yaptırımların arttırılacağı belirtilmişti. Sosyal medya sitelerine 2. yaptırımlar için verilen süre doldu ve gereklilikleri yerine getirmeyen sosyal medya sitelerine 30'ar milyon tl daha ceza kesildi. 

Bu cezalar ve ileride karşılaşacakları yaptırımlar hakkında bu platformlardan henüz herhangi bir açıklama gelmedi. Verilen bu cezaların ardından eğer bu platformlar 1 ay içerisinde Türkiye'de temsili görevlendirir ve cezayı öderlerse ceza 4'te 1 oranında düşecek. 

Bu şekilde temsilci görevlendirmemeye devam etmeleri durumunda ise önümüzdeki ay firmaların artık bu platformlarda reklam vermesi yasaklanacak. Eğer bu yaptırımdan sonra da bulundurmazlarsa bu sitelere bant genişiği %50 daraltılacak ve bu oran %90'a kadar çıkartılabilecek. Yani eğer temcili bulundurmazlar önümüzdeki aylarda bu platformlara ülkemizden erişimde büyük sorunlar yaşanabilir.

K2_LEAVE_A_COMMENT

K2_COMMENT_FORM_NOTES