store.wacomturkiye.com

Youtube Türkiye'de Ofis Açacağını Açıkladı

Yeni sosyal medya yasası ile ülkemizde 1 milyondan fazla kullanıcı olan tüm sosyal platformların Türkiye'de ofis açma ve en az 1 yetkili görevlendirmesi gerekiyordu. Şimdiye kadar sadece Rus sosyal medya platformu VK ofis açacağını ve temsilci atayacağını açıklamış ve herhangi bir ceza almamıştı. Facebook, Instagram, Twitter, Tiktok ve Youtube gibi platformlar ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştı. Bundan dolayı bu platformlara ilk başta 10'ar sonrasında ise 30'ar Milyon TL ceza kesilmişti.

Youtube bundan sonraki yaptırımlardan etkilenmemek ve daha önce aldığı cezalardan da indirim kazanabilmek için Türkiye'de ofis açacağını ve temsilci atayacağını açıkladı. Youtube'un konu hakkındaki açıklamasının tam metni ise şöyle;

"YouTube olarak şeffaflığa, ifade özgürlüğüne ve bilgi erişimine olan bağlılığımızı korurken, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki yerel yasa ve düzenlemelere uymak için her zaman özen gösteriyoruz. Kısa bir süre önce düzenlenen 5651 sayılı kanunla sosyal ağ platformları için getirilen yeni yükümlülükleri son bir kaç aydır bütün boyutları ile inceledik. YouTube’un Türkiye’deki içerik üreticileri ve kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu biliyor, her gün on binlerce içerik üreticisinin YouTube’da yarattığı çok sesli özgün dünyayı ilgiyle takip ediyoruz. Bunun bilinciyle ve ilkelerimize bağlı kalarak YouTube için yerel bir tüzel kişi temsilci atama sürecini başlatma kararı aldık. Türkiye’deki yetkililerle de paylaştığımız bu kararı almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz"

 

Türkiye'de kendisi mi bir temsilci atayacak yoksa bir şirket ile mi anlaşacağı konusunda herhangi bir açıklama ise yapılmadı.

K2_LAST_MODIFIED_ONK2_FRIAM+03E_DECEMBER+0300RDECEMBER_SHORTAM+03_1C2

K2_LEAVE_A_COMMENT

K2_COMMENT_FORM_NOTES