store.wacomturkiye.com

Türkiye'nin İlk Üç Boyutlu Yazıcı İle İnşa Edilmiş Evi Görüntülendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSTON, 3D yazıcı teknolojisi ile üç oda bir salondan oluşan bir konut inşa etti. Türkiye’de bir ilk olarak Tuzla’da inşa edilen binanın yapımı bir hafta sürerken inşaat sürecinde yerli üretim olan üç boyutlu yazıcı robot kullanıldı.

3D yazıcı teknolojisi ile yapılan binalarda iki ya da üç kişilik teknik ekiplerin olması yeterli. İSTON Genel Müdürü Ziya Gökmen Togay, 3D yazıcı teknolojisiyle örnek uygulama olarak inşa edilen yapıya çok yoğun bir ilgi gösterildiğini belirtti, ilerleyen günlerde İstanbul ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen talepleri karşılamak üzere yeni projeleri hayata geçireceklerini de söyledi.

3D yazıcı teknolojisinde en önemli hususlardan birinin harç olduğunu söyleyen Togay, özel yazdırılabilir nitelikte beton harç geliştirdiklerini söyledi. Harcın yüksek dayanıma sahip olduğunu belirten Togay, “Yazdırılan binanın statik hesaplamalarına göre yazdırılacak duvarlar içerisine geleneksel demir donatılı kolonlar dökülerek deprem etkilerine karşı gerekli dayanımı elde edebiliyoruz. Demir donatılı kolon imalatları da 3D beton yazıcı ile kalıp yapılarak tamamlanmaktadır” dedi

K2_LAST_MODIFIED_ONK2_MONPM+03E_JULY+0300RJULY_SHORTPM+03_0C2

K2_LEAVE_A_COMMENT

K2_COMMENT_FORM_NOTES